Quantcast
Channel: Medieinstitutet
Viewing all 120 articles
Browse latest View live

Webbutvecklare med spetskompetens

$
0
0

Efterfrågan på duktiga webbutvecklare har länge varit stor, men i och med smartphones och surfplattornas snabba utbredning har behovet accelererat.

 

E-handeln växer explosionsartat och man räknar med en fördubbling de kommande fem åren. Därför finns det ett enormt behov av webbutvecklare med spetskompetens inom e-handel och som förstår branschens utmaningar och tekniska system.

Ledande e-handelssystem

Utbildningen Webbutvecklare inom e-handel ger dig kompetens inom ledande e-handelssystem. Du lär dig utveckla och programmera i HTML5, CSS3, Javascript/jQuery, PHP och XML. Du får kunskaper om databaser och hur de kan interagera mellan order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system. Du blir expert på att skapa det flöde och orderhantering som ställs på dagens men även morgondagens e-handel.

Branschaktiva byråer och företag

Medieinstitutet har ett nära samarbete med företag som Svensk Digital Handel, Klarna och Softronic därför kan du som student vara säker på att få en aktuell utbildning som är efterfrågad.

Yrkesverksamma lärare och föreläsare

De flesta av våra föreläsare arbetar inom branschen som till exempel Apegroup, Chas Visual Management, Dustin och många fler. Med representanter från flera branschaktiva företag kan du som student räkna med en utbildning som är direkt kopplad till ditt framtida yrkesliv.

Praktik på ledande branschföretag

En stor del av utbildningen utgörs av praktik eller Lärande i arbete (LIA) som vi kallar det. Du tillbringar 25 veckor uppdelat på två perioder på ett branschföretag. Där får du möjligheten att växa in i din yrkesroll och skapa framtida arbetsmöjligheter.

Karriär?

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter inom bland annat PHP-utveckling, datateknik, webbutveckling och responsiv webbdesign.

Du kommer till exempel kunna arbeta som Webbutvecklare med inriktning mot e-handel, Webbutvecklare, Teknisk produktionsledare inom e-handel, Utvecklare och beställare av e-handelsplattformar, Kravställare av nya funktioner inom området e-handel/e-tjänster.

Läs mer om utbildningen här

Inlägget Webbutvecklare med spetskompetens dök först upp på Medieinstitutet.


Restplatser 2019

$
0
0

 

Sista chansen

Det finns fortfarande en chans att få en restplats på nedanstående utbildningar. Men ett gott råd är att lämna in din ansökan så snart du kan.

Din plats i kön bestäms av datumet som din kompletta ansökan kommer in till oss. Sök därför redan idag!

Digital Content Designer (Göteborg)

Front End Developer
(Göteborg och Malmö)

Webbanalytiker (Malmö)

Webbutvecklare CMS (Malmö)

Webbutvecklare inom e-handel
(Stockholm och Göteborg)

 

 

Inlägget Restplatser 2019 dök först upp på Medieinstitutet.

Datadriven analys – i takt med tiden

$
0
0

Möt en tidigare student som nu är en av Medieinstitutets favoritföreläsare. Johanna Alm var en av de första som läste Onlinemarknadsföring 2009-11, som på den tiden hette Marknadsstrategi & försäljning inom mixed media. Vi får en snabb pratstund innan hon springer iväg för att repa med sitt band Carbon Dolls.  

Jag jobbar idag på Anegy som Head of Analytics där jag leder ett team av digitala analytiker. Men inom kort blir jag konsult och driver eget företag inom datadriven digital analys. Det finns ett enormt behov på marknaden och det är många företag som verkligen behöver hjälp med de bitarna. Ni kommer nog att få se mig undervisa en del på Medieinstitutet framöver också, vilket känns superkul.

Var du nöjd med utbildningen?

Absolut. Jag gick utbildningen som idag heter Onlinemarknadsföring. Ett bra kvitto på att utbildningen levererade är att jag fick jobb direkt under andra LIA-perioden. Jag gick såklart färdigt utbildningen men började jobba direkt efter att skolan slutade.

Vem passar utbildningen för?

Du ska vara sjukt vetgirig. Om du har svårt att välja vad du vill jobba med efteråt så är det ett perfekt val. Du får både vara kreativ och strategisk. Man bör vara driven och vilja utvecklas. Branschen förändras snabbt och det gäller att hela tiden utbilda sig för att hänga med. Det går inte att tänka ”när jag är färdig så kommer jag skaffa ett jobb och så behöver jag aldrig lära mig något nytt igen”, då har man valt fel yrke.

Varför valde du Medieinstitutet?

LIA-perioderna är fantastiska. Du får ett stort och viktigt nätverk som du alltid har i ryggen. Jag gillar också att skolan verkligen har örat mot branschen och utbildningarna förändras efter behovet. Till skillnad från de statliga universiteten så får man jobba hands-on och lär sig att göra saker, snarare än teorin som ligger bakom.

Musik och marknadsföring

En märklig sak är att många i min bransch spelar musik. Vi är två i bandet som håller på med onlinemarknadsföring. Det är ingen slump utan man märker ofta att kollegor och kunder delar ett stort musikintresse. Vilket är förståeligt, musik är ju livet.

Rekommenderar du utbildningen?

Jag är snart klar med min kandidatexamen i ekonomi med inriktning marknadsföring på Stockholms universitet. Kan avslöja att Stockholms universitet idag har samma utbildningsmaterial som vi hade på Medieinstitutet 2009. Medieinstitutet ligger några år före, kan man säga. Så svaret är ett rungande JA. Om du vill lära dig något vettigt och få kompetens som branschen behöver, så ska du välja Medieinstitutet framför en traditionell examen.

Läs mer om utbildningen Onlinemarknadsförare här

Inlägget Datadriven analys – i takt med tiden dök först upp på Medieinstitutet.

Fulla klasser och framtidsfokus!

$
0
0

Nu har våra utbildningar kommit igång på allvar och det märks. Korridorerna är fyllda med studerande som skyndar mellan sina olika föreläsningar. Förväntningarna är lika höga som tempot. Alla har bråttom att lära sig saker och vill utvecklas framåt, nu!

 

Runt ett bord sitter några studerande i en grupp och skrattar. Kanske har de precis träffat vännerna som de kommer hålla ihop med resten av livet. Här skapas nya karriärer och de studerande kommer till insikt om nya tankebanor och växer som människor.

Framtidens förebilder

I några av rummen står kända företagsprofiler längst fram och håller föreläsningar. Erfarenheter hoppar vidare, får fäste och växer. Några av de som sitter och antecknar i klassen kommer att bli de nya stjärnorna inom sina branscher. Många kommer dessutom tillbaka och håller egna föreläsningar om några år. Spiralen fortsätter uppåt.

12 000 ansökningar

Vi är extremt stolta och glada över att vi fick rekordmånga ansökningar till våra utbildningar i år. Det är ett kvitto på att vi har några av de absolut mest eftertraktade YH-utbildningarna. Totalt med våra övriga tre systerskolor fick vi in 12 000 ansökningar. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta in alla, men över 2 000 studerande befinner sig nu på våra skolor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det är ett stort förtroende som de studerande, YH-myndigheten och företagen i Sverige ger oss. Vi lovar att förvalta det på bästa sätt och fortsätta leverera utbildningar i det absoluta toppskicket.

Höstterminen har rivstartat och nu fortsätter vi att öka fram till nyår.

Inlägget Fulla klasser och framtidsfokus! dök först upp på Medieinstitutet.

SEO-specialisten visar vägen

$
0
0

Vad, hur och varför? En av våra mest anlitade föreläsare Emelie Ockenström reder ut begreppen kring SEO. Hon gick Medieinstitutets utbildning Onlinemarknadsföring 2011-2012 och arbetar nu som SEO-specialist på iProspect.

Vad är SEO?

– SEO står för (Search Engine Optimisation) och handlar kort och gott om att man arbetar med sökmotorernas organiska (naturliga) sökresultat. När man jobbar med SEO vill man attrahera relevant trafik till olika webbsidor genom att jobba med innehållet samtidigt som man säkerställer att webbsidan lever upp till sökmotorernas tekniska krav.

– Eftersom Google ofta uppdaterar sina algoritmer och det kommer nya funktioner i sökresultatet så är SEO som yrke är både spännande, varierande och något som alltid kommer att behövas.

Hur var det att plugga på Medieinstitutet?

– Jag gick Onlinemarknadsföring på Medieinstitutet 2011-2012. Det var fantastiskt givande men när vi läste om SEO-så tände det till på riktigt. Kände direkt att det här vill jag jobba med. Jag startade eget direkt efter examen, men upptäckte att det var svårt att utvecklas utan arbetskollegor och hoppade därför på ett jobberbjudande från iProspect. Startade min karriär på iProspect som SEM-konsult men sökte mig vidare till SEO avdelningen efter några år. Vilket jag är väldigt glad för.

Vad tyckte du om praktikperioderna?

– Det som är extra bra med Medieinstitutet är praktikperioderna som ger ovärderliga branschkontakter. Man får testa sina färdigheter i skarpa situationer på riktiga arbetsplatser. Du kan tidigt se vilka bitar man verkligen vill jobba med och vilka man tycker är mindre roliga. Man behöver dessutom inte lägga ner 5 år av sitt liv och sedan komma på att det inte är det här man vill göra.

Vem passar utbildningen för?

– SEO-yrket passar dig som är social och har ett eget driv. Branschen rusar framåt så det krävs att man ständigt utbildar sig för att hänga med i utvecklingen. En morot är att det är bra löner i branschen. Man ska vara en blandning mellan en supernerd och en världsartist som vill vara i centrum. Haha. Är du det så är det bara att söka till Medieinstitutet.

Inlägget SEO-specialisten visar vägen dök först upp på Medieinstitutet.

Din bästa tid är nu!

$
0
0

Du har bestämt dig för att börja studera. Smart! För att göra din studietid enklare, roligare och effektivare kommer här några tips.

Skapa kontakter!

De första veckorna kan vara ganska så intensiva. Du möter massor av nya studiekompisar, lärare och föreläsare. Du kanske blir bjuden på fester eller sammankomster som inte känns så roliga. Ett gott råd är att tacka ja till alla möjligheter att umgås. Det kan kännas lite jobbigt att fika i tre timmar och prata om sticklingar eller titta på Döda poeters sällskap i en gillestuga. Men gör det. Ett stort kontaktnät är ovärderligt. Du blir vänner med dina klasskamrater, vilket gör det lättare att jobba i grupp och faktiskt klara av studierna.

Ekonomi

Tiden som student brukar ofta innebära en lite tunnare plånbok än vanligt. Deppa inte ihop. Det finns massor av smarta sätt att få pengarna att räcka till allt du behöver.

  • Köp begagnad kurslitteratur (kolla exempelvis Blocket, Tradera)
  • Sälj din kurslitteratur efter kursen.
  • Dela dina fasta kostnader. Om din bästa vän har Netflix, kan hon dela det mid dig och du kan låta personen använda ditt HBO-konto.
  • Sätt in en liten summa på ett sparkonto direkt när pengarna kommer. Vi har en tendens att göra av med den summan vi får. ”Den som spar hen har”

Matglädje

Dra ner på matkontot. Gör matlådor. Ta fram din inre Gordon Ramsey och laga mycket mat när du väl är i köket. Gör en vegetarisk lasagne som du delar upp i åtta delar. Vips så har du mat för en hel vecka. Passa även på att laga mat ihop. Bestäm en dag när du och dina studievänner träffas och lagar mat. Roligt, gott och smart.

Studieteknik

Skapa rutiner som passar just dig. En teknik som passar din kompis, kanske inte passar dig.

  • Skjut inte upp dina uppgifter.
  • Anteckna under lektionerna, gärna med färgpennor.
  • Variera studiemiljöer – hemma, biblioteket, skolan, i en park.
  • Förbered dig. Läs igenom sidorna lektion ska handla om kvällen innan. Tester visar att 70 % av de som gör det presterar bättre än de som inte läst igenom.
  • Gå igenom anteckningarna från dagens lektioner direkt samma kväll.

Fokus

Glöm inte bort varför du studerar. Tänk på att efter examen har du väldigt stora chanser att få ett välbetalt drömjobb. Påminn dig om det om luften går ur dig någon gång.

Grattis

Tiden som student är för många den bästa tiden i livet. Så grattis till att du har tagit steget att studera på Medieinstitutet. Du kommer få en rolig studietid, träffa nya vänner och få exakt den kompetens som efterfrågas av näringslivet.

Inlägget Din bästa tid är nu! dök först upp på Medieinstitutet.

Bli LIA-handledare du också!

$
0
0

Löksås ipsum vid ser där nu brunsås av faktor mjuka från där kanske, olika lax dimma bäckasiner sista gamla hela för annat vad om. Vidsträckt söka sjö från som tiden faktor sin bäckasiner bland hav, om så sitt miljoner kunde bäckasiner sitt nya dunge har, därmed tidigare strand annat blev händer upprätthållande där hwila. Ännu redan samma tre det sista björnbär oss sorgliga rännil, bland annat stig ta vidsträckt hwila både vid dimma denna, tid groda rännil helt groda vi olika tre.

Färdväg sax rännil ingalunda tid del rännil blev ännu blev upprätthållande, ska annan dock genom flera som denna i dunge, som där verkligen nya blev stora ska ordningens dimmhöljd. Kom hans vad redan kanske där gamla gör, hwila dock stig sig är av ska, dag kanske där det mot sjö. Gamla sista rännil sax vid mjuka nya gör, från sin verkligen blivit blev om hav, faktor tre ordningens verkligen vidsträckt ordningens.

Sorgliga flera miljoner själv omfångsrik söka där hav, sista räv så sorgliga nu icke för, faktor hans lax denna icke och. Själv fram dag från att vi blev icke så det stig, omfångsrik plats jäst hwila av ser där av dock denna, från björnbär ännu tre flera helt björnbär när faktor. Ser av björnbär icke enligt annan varit fram, därmed både enligt både icke kan ännu från, stora söka vi hans redan att.

Marketing Automation – ett självklart val

$
0
0

Du valde att läsa Marketing Automation på Medieinstitutet. Hur kom du fram till att det var utbildningen och skolan för dig?

– Jag arbetade tidigare på ett litet e-handelsföretag med ansvar för marknadsföring och försäljning, men ville ta nästa steg i karriären och kollade runt på vad som var det senaste inom marknadsföring och tech. Ganska snabbt insåg jag att det här var utbildningen jag letade efter. Framförallt för mixen av marknadsföring och teknik, men också för att utvecklingen drivs i den riktningen.

Inför studierna besökte Mikael öppet hus på flera skolor och jämförde olika utbildningar.
– Valet föll snabbt på Medieinstitutet och yh-utbildningen Marketing Automation det är jag väldigt nöjd med, säger Mikael.

Hur ser du på framtidens marknadsföring?
– Jag tror att det vi idag kallar Marketing Automation kommer öka bland företag och såväl fördjupas som breddas av den snabba tekniska utvecklingen. Det händer mycket intressant under begrepp som exempelvis IoT och AI, vilket är superspännande.

Vad vill du arbeta med efter studierna?
– Jag vill arbeta på ett företag som driver utvecklingen inom marknadsföring och tech framåt och där nya idéer välkomnas och en strävan finns att vara bäst. Det är viktigt för mig med en företagskultur där lärande och nyfikenhet uppmuntras och kunskap delas.

Följ Mikaels tips för att få ut det mesta av dina studier
Här kommer Mikaels tips för att hitta rätt utbildning och jobb:

Se inte utbildningen som den enda källan till kunskap, var nyfiken och sök fler perspektiv.
Hitta intressanta events relaterat till dina studier
Prata med personer som är verksamma i branschen och ladda ner artiklar och guider i ämnet.
Om du inte redan har en profil på det professionella nätverket LinkedIn, se till att skaffa en och connecta med folk du träffar. Linkedin är nödvändigt, både för att hålla sig uppdaterad på vad som händer i branschen men också för att söka LIA och såklart senare jobb.


Så fixar du studietiden

$
0
0

Skapa kontakter!

De första veckorna kan vara ganska så intensiva. Du möter massor av nya studiekompisar, lärare och föreläsare. Du kanske blir bjuden på fester eller sammankomster som inte känns så roliga. Ett gott råd är att tacka ja till alla möjligheter att umgås. Det kan kännas lite jobbigt att fika i tre timmar och prata om sticklingar eller titta på Döda poeters sällskap, tre gånger i sträck. Men gör det. Ett stort kontaktnät är ovärderligt. Du blir vänner med dina klasskamrater, vilket gör det lättare samarbeta med dina studiekamrater och faktiskt klara av studierna.

Ekonomi

Tiden som student brukar ofta innebära en lite tunnare plånbok än vanligt. Deppa inte ihop. Det finns massor av smarta sätt att få pengarna att räcka till allt du behöver.

  • Köp begagnad kurslitteratur (kolla exempelvis Blocket, Tradera)
  • Sälj din kurslitteratur efter kursen.
  • Dela dina fasta kostnader. Om din bästa vän har Netflix, kan hon dela det mid dig och du kan låta personen använda ditt HBO-konto.
  • Sätt in en liten summa på ett sparkonto direkt när pengarna kommer. Vi har en tendens att göra av med den summan vi får. ”Den som spar hen har”

Matglädje

Gör matlådor. Ta fram din inre Gordon Ramsey och gör mycket mat när du väl är i köket. Tillexempel en vegetarisk lasagne som du delar upp i åtta delar. Vips så har du mat för en hel vecka. Laga mat ihop. Bestäm en dag när du och dina studievänner träffas och lagar mat ihop. Roligt, gott och smart.

Studieteknik

Skapa rutiner som passar just dig. En teknik som passar din kompis, kanske inte passar dig.

  • Skjut inte upp dina uppgifter.
  • Anteckna under lektionerna, gärna med färgpennor.
  • Variera studiemiljöer – hemma, biblioteket, skolan, i en park.
  • Förbered dig. Läs igenom sidorna lektion ska handla om kvällen innan. Tester visar att 70 % av de som gör det presterar bättre än de som inte läst igenom.
  • Gå igenom anteckningarna från dagens lektioner direkt samma kväll.

Fokus

Glöm inte bort varför du studerar. Påminn dig om det om luften går ur dig någon gång. Tänk på att efter examen har du väldigt stora chanser att få ett riktigt drömjobb. Ha det målet framför dig, hela tiden.

Studenttiden brukar räknas som den roligaste tiden i livet. Så grattis  till att du valt att börja studera.

När studenterna får välja

$
0
0

Att se alla examinerade studenter ute i arbetslivet är det som år efter år triggar Medieinstitutet att skapa de bästa och mest relevanta yrkeshögskoleutbildningarna. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen från skolan. Inte undra på att vi är stolta, säger rektor Maria Olin som har varit med från starten och är en av eldsjälarna på skolan.

Från liten aktör till det självklara valet för många studenter

Man startade sin verksamhet redan 2004 och erbjöd till en början några få utbildningar inom media och kommunikation. Sedan dess har antal utbildningar bara blivit fler och speglar självklart arbetsmarknadens behov. Det betyder att du som student kan räkna med att skaffa jobb i anslutning till din examen. Så många som nio av tio har jobb sex månader efter examen.

Från att ha varit den lilla skolan som ingen kände till är Medieinstitutet idag det självklara valet för många. Framför allt om man vill utbilda sig inom webb, marknadsföring och kommunikation.

– Att vi numera, förutom Stockholm, även finns i både Göteborg och Malmö är en självklar utveckling, säger Maria Olin.

Engagerade och drivna lärare från branschen är A och O

Att ha lärare som samtidigt arbetar ute i branschen garanterar studenterna dagsaktuella kunskaper. Detta är naturligtvis extra viktigt framför allt i medie- och kommunikationsbranschen där utvecklingen går i en rasande fart. Inte sällan är det före detta studenter som kommer tillbaka för att undervisa. Fredrik Winberg som är grundare av 56K digital svarar så här på frågan varför han ibland undervisar på skolan:

– Eftersom jag själv har pluggat på Medieinstitutet tycker jag det är roligt att ge något tillbaka till skolan och bidra med färsk branschkunskap till studenterna. Jag ser det även som en möjlighet att identifiera duktiga talanger som kan bli framtida praktikanter och kollegor.

Den digitala strategen Sara Öhman syns också ofta i de centralt belägna lokalerna i Stockholm. Hon tycker att det är både utmanande och roligt att undervisa.

– Studenterna har fokus på att lära sig yrket och verktygen i detalj. Det är häftigt att få se deras inlärningstakt när det kommer till att konkret kunna utföra uppgifter inom digital marknadsföring, säger hon. Det ställer dessutom höga krav på mig som utbildare att kunna förmedla detaljkunskap.

Från liten till stor – alltid med studenten i fokus

Förutom alla kunniga lärare är det även personalens engagemang som gör att studenterna trivs. Varje klass har en utbildningsledare knuten till sig dit de kan vända sig med frågor och funderingar.

– Trots att vi har vuxit så mycket under de senaste åren kommer vi inte ändra på det personliga tilltalet, säger Maria Olin.

Jubel på Elevera Education Group

$
0
0

Elevera Education Group befäster sin position som marknadsledande på yh-utbildningar. Tisdagen den 29 januari meddelade yh-myndigheten sina beviljade utbildningar med start hösten 2019. Elevera-koncernen med sina fyra skolor Medieinstitutet, Stockholm School of Business, Travel Education Centre och John Ericsson Institutet fick hela 23 utbildningar beviljade.

Ett kvitto på att vi gör allt rätt

–Den stora tilldelningen är ett kvitto på att utbildningarna vi tar fram i nära samarbete med branschföretagen är extremt relevanta. Tillsammans har vi ringat in de stora rekryteringsområdena och kommer utbilda våra elever till kvalificerade jobb i branscher där de är efterlängtade, säger Runo Lundström, en av grundarna till Elevera Education Group

När beskedet kom jublades det på de befintliga skolorna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Optimismen är stor och ledningen utesluter inte en expansion till fler orter i framtiden.

Nu ser vi resultatet

– Vi kan nu se resultatet av en långsiktig laginsats. Medieinstitutet fick 14 av 16 sökta utbildningar, vilket är oerhört bra. Men det är även ett stort ansvar, och vi kommer göra allt för att överträffa förtroendet som yrkeshögskolemyndigheten har visat oss. Bra för oss, eleverna och i slutändan företagen och hela Sverige, säger Erik Bodén, en av grundarna till Elevera Education Group

Ingen överraskning

Den stora tilldelningen kom dock inte som en total överraskning eftersom koncernen medvetet satsar på en kontinuerlig kvalitetsförbättring. De senaste årens höga resultat i elevutvärderingarna har visat att man är på helt rätt väg.

–I januari blev den sista skolan kvalitetsauktoriserad av Branschorganisationen Almega. Det är en hård granskningsprocess och vi är stola över att vara en av få yrkeshögskolor som har klarat kvalitetskraven, säger Runo.

Fylla klasserna

Nu börjar arbetet med att fylla klasserna och ge eleverna de allra bästa förutsättningarna för att få jobb efter utbildningen. Koncernen har ett snitt på 9,4 av 10 i arbete efter examen. Det är ett bevis på att regeringens satsningar på yh-utbildningar ger resultat.

Om Elevera Education Group

Elevera Education Group är en av Sveriges ledande utbildningsanordnare inom YH. De har bedrivit utbildningsverksamhet sedan 1989 och YH-utbildning sedan 2004. För närvarande utbildas, utvecklas och inspireras över 1500 studenter på våra YH-skolor Medieinstitutet, Travel Education Centre, John Ericsson Institutet och Stockholm School of Business, i Stockholm, Göteborg och Malmö.

”Front End Developer är ett riktigt bra val”

$
0
0

Jessica tycker att utbildningen känns personlig med mycket stöd från lärarna och med ämnen som är kopplade till arbetslivet.

– Det är stor efterfrågan på Front-end utvecklare just nu så utbildningen känns som ett riktigt bra val, berättar Jessica.

Varför valde du att läsa Front End Developer på Medieinstitutet?

– Jag visste att jag ville hålla på med webb men inte exakt vad jag ville läsa. Jag kollade runt en hel del och hittade Medieinstitutets Front-endutbildning. Den intresserade mig jättemycket och jag kunde inte hitta en enda kurs i utbildningen som jag tyckte verkade tråkig. Perfekt tänkte jag och gick på deras Öppet Hus. Där ställde jag massa frågor, träffade personalen och när jag gick därifrån hade jag bestämt mig att det var där jag ville gå.

– Jag var lite rädd att det bara skulle vara killar som sökte till utbildningen men på Öppet Hus var det faktiskt väldigt blandat. Jag tyckte upplägget på utbildningen verkade riktigt bra med mycket teori år ett och sedan praktik större delen av år två.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

– I början av utbildningen läste vi html, css och lite design. Nu läser vi Javascript och till våren börjar vi en PHP kurs.  Vi varvar föreläsningar med övningsuppgifter och inlämningsuppgifter och det finns även mycket tid för självstudier. Varje kurs avslutas med en tenta. Just nu jobbar vi med ett grupprojekt där vi ska göra en mobil webbapp. Det vi lärt oss i tidigare kurser återkommer i allt vi gör. Eftersom vi bara är 32 studenter i klassen finns det mycket utrymme för hjälp och handledning vilket är väldigt uppskattat.

Hur är lärarna och klassen?

– Skolan är ganska liten så det känns personligt och man får bra kontakt med lärarna. Lärarna är yrkesverksamma och väldigt duktiga. Det är hälften tjejer och hälften killar i klassen vilket också är jätteroligt. Just eftersom det är en liten skola så finns det inget direkt studentliv. Det är fredagspub på skolan ibland men utöver det så händer det inte så mycket.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen och vilket är ditt drömjobb?

– Efter utbildningen så blir man Front End Developer och kan jobba som webbutvecklare/webbdesigner. Det är redan företag som har hört av sig till skolan och undrar när vi tar examen. Det är stor efterfrågan på front-end utvecklare just nu så utbildningen känns som ett riktigt bra val. Mitt drömjobb är att jobba på Google.

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Just nu är jag sugen på att komma ut och börja jobba efter utbildningen, men kanske kommer jag fördjupa mig mer i programmering om några år.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Just nu håller vi på med ett grupparbete där vi gör en mobil webbapp. Min grupp gör ett spel. Det är riktigt kul och utmanande att lösa uppgiften tillsammans. Det är kul att man ser resultat på en gång och det är jätteskönt när man får koden att fungera som man vill.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Utbildningen är väldigt personlig och vi får mycket hjälp av lärarna om vi behöver. Ämnena vi läser är verkligen kopplade till arbetslivet och vi blir uppdaterad på det senaste inom branschen.

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?

– Motivation tar dig väldigt långt och satsar du på att plugga mycket vid sidan av skolan så blir det mycket lättare och roligare. Programmeringen är rätt jobbig till en början och det kan kännas jättefrustrerande, men det gäller bara att nöta och låta det sjunka in så släpper det tillslut. Jag tror det är viktigt att inte jämföra sig med de andra i klassen för alla har olika erfarenhet sedan tidigare.

Till utbildningssidan för Front End Developer

”Medieinstitutet ger värdefulla kontakter”

$
0
0

Varför valde du att läsa Webbkommunikation/Sociala medier på Medieinstitutet?

– Jag valde Medieinstitutet dels på grund av rekommendationer, men också för att skolan verkade ha väldigt bra kontakt med branschen/arbetslivet. Jag kommer från detaljhandeln och har jobbat många år som butikschef och säljare. Jag gillade kontakten med människor och kommunikationen med kunden, men kände att jag ville från golvet och jobba med kommunikation på ett nytt plan.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

– Den första tiden var det mycket skrivande, både journalistiskt och kreativt, men också bildbehandling, olika publiceringsverktyg och SEO. Under den första terminen blev det en del inspirationsföreläsningar och vi började ”nosa” på många ämnen. Skolan utbildar främst för beställarsidan, vilket märks av i kursplanen. Ändå känns nivån ofta tillräckligt hög för att det ska gå att axla rollen som producent på byråer, eventuellt med viss fördjupning på egen hand. Men visst, det är inte lika mycket specialisering och djupdykning som det är bredd.

– När det gäller praktik är de 26 veckorna indelade i tre perioder, en sex veckors praktik och två tio-veckors och det upplägget har känts bra. Det ger möjligheter att prova på olika yrkesroller och arbetsplatser.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

– Våra utbildningsledare har en otrolig koll på branschen och de lärare och föreläsare vi haft har på det stora hela varit väldigt bra. I klassen har vi haft en bra sammanhållning och hjälpt varandra framåt i allt, så det känns lite vemodigt att tänka att det är så kort tid kvar. Vi går ut på den sista praktiken i februari och efter det är vi i princip klara.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen?

– Just nu känns tillvaron som en stor sal med mängder av gläntande dörrar och det känns både roligt och knepigt. I fantasin har jag under studietiden rört mig mellan mängder av möjliga jobb; redaktör, kommunikatör, social media manager, webbproducent, SEO-konsult, reporter, med mera. Idag är jag nyfiken på content marketing och digital strategi och kommer att försöka fortsätta på det spåret efter ett lyckat projekt jag och två kursare drivit vid sidan om studierna. Jag har nog inte ett drömjobb utan massor och jag går mycket på det som känns rätt just nu.

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Svårt att säga, jag har alltid trivts som bäst i arbetslivet och med att lösa ”riktiga” problem, men det har så klart varit utvecklande att studera också. Om jag känner att det är något specifikt jag saknar, så självklart, men just nu är jag nog mest intresserad av att kasta mig ut på djupt vatten.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Det har varit många saker som varit roliga, men det mest spännande jag ägnat mig åt under den här tiden är Boksmakarna – ett projekt som jag driver tillsammans med två kursare – Jonas Tornberg och Jens Arnstad. Det är en webbtjänst/podcast som erbjuder provlyssning av böcker. Det är vi tre som producerar och vi gör också intervjuer med författarna till böckerna vi presenterar.

– Det började med att vi pitchade en idé för Forma books. De ville gå vidare med det och vi utvecklade idén till ett koncept. Jag, Jonas och Jens ledde själva projektet och jobbade med det i tio veckor under vår andra praktikperiod och vi har nu efter praktikens slut fortsatt att driva Boksmakarna. Vi har fått förmånen att driva ett eget skarpt projekt från start och vara med alla steg på vägen – från idé och konceptutveckling till strategi, producering, införsäljning och utveckling, vilket har varit fantastiskt roligt och spännande.

– Jag var också med i finalen för Guldlådan 2013, med bidraget ”Alla borde bära klänning” för Hjärt-lungfonden. Vi tävlade mot skolor som Berghs och Beckmans och trots att Medieinstitutet inte är en reklamskola så tog vi oss till final. Vi fick livepitcha vår idé för en jury och en stor publik. Skrämmande, men också väldigt häftigt och lärorikt.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Närheten till arbetslivet och en relevant kursplan. Även fördelningen av de 26 praktikveckorna är bra – de första sex veckorna gav i alla fall mig en värdefull inblick i hur branschen ser ut och fungerar. Skolan ger också stora möjligheter att skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student?

Skapa din egen väg och lägg din tid på de områden du vill utvecklas inom. Alla kan sitta och lyssna på en föreläsning, men det är vad du gör när föreläsningen är slut som spelar roll.

En person jag träffade nyligen sa att han anser att alla borde byta bransch några gånger i livet och jag tycker det är sunt. En större rörlighet på arbetsmarknaden vore inte dumt. Så för er som funderat på att börja studera, men som av någon anledning tvekar: Var inte rädd för att göra något bara för att du inte gjort det tidigare. Strunta i ”rationella” människor som är bekväma och tycker du också ska vara det. Det är bara döda fiskar som simmar med strömmen.

Till utbildningen Webbkommunikatör Sociala Medier

Tack för utnämningarna

$
0
0

Auktoriserat utbildningsföretag

Medieinstitutet är en av ytterst få yrkeshögskolor som uppfyller alla de hårda kraven som Almega Utbildningsföretagen ställer för att bevilja en kvalitetsauktorisering. Auktorisationen är en garanti för att vi står för högsta möjliga kvalitet och etik i alla led. Kort sagt är det en trygghet för alla våra studenter och samarbetspartner.

Di Gasell för tredje året i rad

Dagens industri vill ge Sveriges företagsledare inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför utser de utvalda svenska organisationer som växer under ordnade former till Di Gasell. Vi är oerhört stolta över att Dagens industri för tredje året i rad ger oss titeln.

Datadriven analys i takt med tiden

$
0
0

 

Jag jobbar idag på Anegy som Head of Analytics där jag leder ett team av digitala analytiker, säger Johanna Alm. Men inom kort blir jag konsult och driver eget företag inom datadriven digital analys. Det finns ett enormt behov på marknaden och det är många företag som verkligen behöver hjälp med de bitarna. Ni kommer nog att få se mig undervisa en del på Medieinstitutet framöver också, vilket känns superkul.

Var du nöjd med utbildningen på Medieinstitutet?

Absolut. Jag gick utbildningen som idag heter Onlinemarknadsföring. Ett bra kvitto på att utbildningen levererade är att jag fick jobb direkt under andra LIA-perioden. Jag gick såklart färdigt utbildningen men började jobba direkt efter att skolan slutade.

Vem passar utbildningen för?

Du ska vara sjukt vetgirig. Om du har svårt att välja vad du vill jobba med efteråt så är det ett perfekt val. Du får både vara kreativ och strategisk. Man bör vara driven och vilja utvecklas. Branschen förändras snabbt och det gäller att hela tiden utbilda sig för att hänga med. Det går inte att tänka ”när jag är färdig så kommer jag skaffa ett jobb och så behöver jag aldrig lära mig något nytt igen”, då har man valt fel yrke.

Varför valde du Medieinstitutet?

LIA-perioderna är fantastiska. Du får ett stort och viktigt nätverk som du alltid har i ryggen. Jag gillar också att skolan verkligen har örat mot branschen och utbildningarna förändras efter behovet. Till skillnad från de statliga universiteten så får man jobba hands-on och lär sig att göra saker, snarare än teorin som ligger bakom.

Musik och marknadsföring

En märklig sak är att många i min bransch spelar musik. Vi är två i bandet som håller på med onlinemarknadsföring. Det är ingen slump utan man märker ofta att kollegor och kunder delar ett stort musikintresse. Vilket är förståeligt, musik är ju livet.

Rekommenderar du utbildningen?

Jag är snart klar med min kandidatexamen i ekonomi med inriktning marknadsföring på Stockholms universitet. Kan avslöja att Stockholms universitet idag har samma utbildningsmaterial som vi hade på Medieinstitutet 2009. Medieinstitutet ligger några år före, kan man säga. Så svaret är ett rungande JA. Om du vill lära dig något vettigt och få kompetens som branschen behöver, så ska du välja Medieinstitutet framför en traditionell examen.

Läs mer om utbildningen Onlinemarknadsförare här


Jag älskar att springa ifrån problemen!

$
0
0

Mannen, myten och legenden. Sebastian Tegel är framgångsrik i precis allt han gör. Som exempel kan nämnas hcp 6 i golf, marathon på 2 timmar och 57 minuter. Dessutom är han rolig, smart och är väldigt omtyckt av både kollegor och studenter.

Hur länge har du föreläst hos Medieinstitutet?

2012 fick min dåvarande chef en förfrågan om vi hade någon kunde undervisa i Sharepoint. Han skickade mig och sedan dess har jag på olika sätt varit inblandad i utbildningarna inom webbutveckling.

Hade du tidigare erfarenhet av undervisning?

När jag studerade elektroteknik på KTH 1998-2003 var jag även övningsassistent. Det innebar att jag och fick prova på lärarjobbet och jag gillade det.  Det är fantastiskt att få bidra till att studenterna får ökade kunskaper och växer som människor. Jag har tagit med mig de bästa bitarna från universitetslärande in till Medieinstitutet.

Varför ska man läsa webbutveckling?

Varför ska man inte läsa webbutveckling? Som webbutvecklare har du fullständig kontroll. Du kan göra vad du vill med Javascript och är gud i din egen lilla bubbla. Jag brukar säga att det bara finns 10 personer i världen, de som kan räkna binärt och de som inte kan det. Det sista får du fundera på en liten stund.

För vem passar utbildningen?

Vetgiriga och ambitiösa elever är självklart en ynnest att få möta. Men sanningen är att alla kan alla kan lära sig programmera. Spelar ingen roll om du tycker det är kul med matte. Mina superkrafter är att förklara teknik på ett enkelt sätt. Exempelvis kan jag lära eleverna tillräckligt mycket javascript på fyra dagar så att de själva kan bygga enklare webbshopar.

Vad gör du när du inte är i skolan?

På fritiden, när jag inte är hemma med min fru och mina två barn så spelar jag golf eller springer marathon. Är lite stolt över att jag nu har nått mitt maratonmål på 2 timmar och 57 minuter. Springa är ett bra komplement till webbutveckling. Jag får utlopp för frustrationen och kan faktiskt komma på tekniska lösningar under ett lopp. Mitt nya långsiktiga mål är att komma ner till nollhandikapp i golf. Jag ligger på Hcp 6 idag så det är en bit kvar.

Tack för pratstunden Sebastian. Vi hoppas att vi får se dig i skolan i många år till.
Här kan du läsa mer om utbildningen Webbutvecklare inom E-handel

Antagningskoordinator till Elevera Education Group

$
0
0

Tjänsten som antagningskoordinator innebär att du bland annat bedömer ansökningarna till våra utbildningar. Det är ett stort ansvar som kräver att du är noggrann men samtidigt lösningsorienterad. Ingen ansökan är den andra lik.

Du kommer jobba nära våra blivande studerande, främst via mail och telefon. Vi söker personer med ett utåtriktat och professionellt förhållningssätt och som är bra på att skapa goda relationer!

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att:

  • Granska och bedöma betyg, intyg och reell kompetens
  • Vara behjälplig vid inkommande samtal
  • Hantera och svara på inkommande mail

Arbetet ställer krav på flytande svenska såväl skriftligt som muntligt. Personen ska med lätthet kunna tolka olika handlingar och instruktioner för att både självständigt och tillsammans med övriga medarbetare fatta beslut i antagningsärenden. För att känna dig bekväm i rollen och utföra arbetsuppgifterna så behöver du ha god datavana. Vi ser gärna att du har 1–2 års yrkeserfarenhet av administration eller/och en bakgrund inom kundservice.

Du som person:

Vi söker dig som utmärks av servicekänsla, bygga struktur, noggrannhet men ändå snabb och pigg i ditt arbetssätt. Du ska tycka om att skapa förtroende, goda relationer och gilla personlig kundservice. Du har en administrativ ådra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tidsperiod: februari – augusti ev. september, 2020. Möjlighet att samordna med semester finns.

Plats: Stockholm
Heltid alt. deltid

Varmt välkommen med din ansökan till karriar@elevera.org och intervjuer sker löpande.

I Elevera Education Group ingår Medieinstitutet, Stockholm School of Business, John Ericson institutet och Travel Education Centre. Våra utbildningar bygger på branschens framtida behov och inriktning. Vi samverkar med företag, organisationer och myndigheter. Våra utbildningar ingår inom yrkeshögskolan, vilket garanterar både utbildning till aktuella yrkesroller och tätt samarbete med branschen!

 

 

 

 

Därför väljer så många en YH-utbildning

$
0
0

1. YH-utbildningar leder till arbete

Fler än 9 av 10 som läser en yrkeshögskoleutbildning har arbete inom ett år efter examen (enligt mätningar från Myndigheten för yrkeshögskolor).

2. Samarbete med näringslivet

Utbildningarna är framtagna tillsammans med näringslivet eftersom de vet vilken kompetens som kommer att behövas de kommande åren. När du tar examen har du exakt den kompetens som efterfrågas.

3. En stor del av utbildningen är praktik

När du går en yrkesutbildning gör du praktik ungefär 25–30 procent av studietiden. Minst två praktikperioder på branschföretag ingår i varje utbildning och det händer ofta att studenterna får en anställning på sin praktikplats efter examen.

4. Avgiftsfritt

Det kostar inget att gå en yrkesutbildning på en kvalitetsauktoriserad yrkeshögskola. Kontrollera noga att skolan du väljer uppfyller alla krav.

5. Rätt till CSN

När du studerar på en auktoriserad yrkeshögskola har du rätt att ansöka om studiestöd och lån hos Centrala Studiestödsnämnden (CSN).

6. Korta utbildningar

Yrkesutbildningar är mellan 1,5 och 2,5 år. På den tiden hinner du lära dig ett yrke och skapa ett stort kontaktnät, vilket är värdefullt när du sedan söker jobb.

7. Behörighet på flera sätt

Saknar du rätt behörighet eller betyg från gymnasieskolan kan du söka på något som kallas för Reell kompetens. Det är den samlade kompetens som du har fått via arbetsliv, föreningsliv, personalutbildning eller annan kursverksamhet m.m.

Hitta din yh-utbildning här

De senaste trenderna från streamingjättarna Netflix och HBO

$
0
0

Johan är regissör och manusförfattare och har bland mycket annat varit med och skapat Underbara älskare och nu senast Dirigenten. Han beslöt att ta pulsen på filmvärlden genom att besöka den stora mässan C21 och boka in möten på några av de största filmagenturerna.

Vad är C21 International Drama Summit 2019?

– Det är troligtvis världens största mötesplats för manusförfattare, författare och kreatörer inom filmvärlden. Här träffas de som skapar det vi tittar på idag och i framtiden. Jag träffade väldigt många människor som är svåra att få tag på.

Varför var du där?

– Jag håller på med projektutveckling för en miniserie om Raul Wallenberg. Jag åkte till C21 för att hitta personer som kan vidareutveckla manuset på engelska. En produktion på engelska får av naturliga skäl större spridning än om den görs på svenska.

Vilka träffade du?

– Jag träffade flera agenturer, bland annat Curtis Brown som är en av världens äldsta och ledande branschagenturer av författare. England har en riktig filmindustri med högt tempo och snabba ledtider. De inblandade får snabbt enorm erfarenhet och kompetens. Sverige är mycket lugnare och det går nästan inte att få samma kompetens som kollegorna i England.

– Om vi i Sverige ska hinna med i utvecklingen måste vi öka vårt samarbete med utlandet.

Hur ser framtiden för streamingserierna ut?

– De stora streamingjättarna som Netflix och HBO kommer producera mer på de lokala språken. Man ser tydligt att det finns stor efterfrågan. Tvärtom vad man trodde för ett par år sedan så är det höga tittarsiffror på de lokala produktionerna. Ett tydligt exempel är serien Dark som görs på tyska.

Anpassningar för yngre målgruppen?

– Många tror på det korta formatet det vill säga serieavsnitt på 15 minuter kommer att efterfrågas mer av den yngre publiken. Youtube-marknaden och den yngre målgruppen älskar det korta formatet.

Speed-watching är en het potatis

– Det diskuterades en hel del om ”speed-watching” det vill säga att öka hastigheten för att snabbtitta genom serieavsnitten. Ska Netflix ha en sådan knapp eller inte? Personligen tycker jag att det är förödande för filmhantverket. Det tittas enormt mycket på streamad film framför datorerna och på mobilerna. Vi har skapat det här monstret och nu får vi äta upp konsekvenserna med snabbspolning och folk som tittar utan ljud.

Finns det en framtid för film?

– Absolut. Vi har aldrig tittat på så mycket rörligt som vi gör nu och man spår att konsumtionen bara kommer att öka. Vi har ständigt flera plattformar som producerar mängder med innehåll. Marknaden är inte mättad.

Framtiden för filmutbildningarna?

– Det är oerhört viktigt att utbilda sig inom film. De studerande får möjlighet att förbättra sig i en skyddad miljö och tillåts göra fel. Läromiljön är avgörande för att man ska lära sig producera kvalitet. Det är den snabbaste vägen till fulländning och insikt om vad hantverket verkligen handlar om.

Här kan du läsa mer om Medieinstitutets kurser:
TV-Produktionsspecialist
Online Video Producer

Välkommen på Öppet hus!

$
0
0

Nu öppnar vi dörrarna till fyra auktoriserade yrkeshögskolor: Medieinstitutet, Stockholm School of Business, John Ericsson Institutet och Travel Education Centre. Utbildningarna är kostnadsfria och möjligheterna till jobb är extremt stora efter examen.

Välkommen att träffa studenter, utbildningsledare och se våra lokaler. Om du planerar att studera i höst är detta ett fantastiskt tillfälle att få svar på alla dina frågor. Vi bjuder på fika och snacks. Hoppas att vi ses!

Praktikperioder

Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

9 av tio får jobb

Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Det är därför inte så konstigt att ungefär 9 av 10 har ett kvalificerat jobb när de tar examen från oss.

Nära samarbete med branschen

Vi har har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Du har frågorna och vi har svaren.
Välkommen på Öppet hus

Stockholm

Var: Tulegatan 41
Dag: Tors 19 mars, ons 29 april
Tid: 16.00-19.00 (drop-in)

Malmö

Var: Drottninggatan 4B
Dag: Onsdag 22 april
Tid: 16.00-19.00 (drop-in)

Göteborg

Var: Anders Personsgatan 18
Dag: Torsdag 23 april
Tid: 16.00-19.00 (drop-in)

Viewing all 120 articles
Browse latest View live