Quantcast
Channel: Medieinstitutet
Viewing all 120 articles
Browse latest View live

Studera webbanalys och få en nyckelroll

$
0
0

Webbanalytiker är ett attraktivt yrke med stor efterfrågan på arbetsmarknaden. Efter utbildningen har du eftertraktad spetskompetens inom webbanalys och kommer spela en avgörande roll för företagets digitala utveckling och lönsamhet.

Studera i Malmö, Stockholm eller på distans

Som Sveriges tredje största stad och en samlingsplats för studenter har Malmö mycket att erbjuda. Det är både en modern och hemtrevlig stad och med närheten till Köpenhamn finns en tydlig internationell touch. Utbildningen finns även på distans och på plats i Stockholm under namnet Digital Analytics. Till och med 1 november kan du ansöka om en plats på distansutbildningen.

Vad gör egentligen en webbanalytiker?

Som webbanalytiker kartlägger och analyserar du digitala beteenden och trender. Du ansvarar för statistik och datainsamling för en eller flera webbplatser. Genom din spetskompetens är det du som driver optimering och utveckling av webbplatsen och du blir därmed en nyckelperson för hela företaget.

– All den här insamlade datan använder vi till insikter om vad som funkar, vad som inte funkar. På så vis kan man utveckla sin hemsida till att bli bättre på att stötta företagets mål, säger Andreas Lockby, webbanalytiker på digitalbyrån Impera.

Varför behövs webbanalys?

Att förstå och kunna analysera data är helt avgörande för att företag ska kunna förstå kunders beteenden och optimera sin digitala närvaro. Precis detta är vad webbanalys innebär och i takt med att företag blir mer digitala ökar också webbanalysens betydelse. Vilka når företagen ut till och vilken typ av innehåll fungerar bäst? Hur beter sig besökarna på hemsidan? Detta och mycket mer kan webbanalys ge svaren på.

Läs mer om utbildningen i Malmö här

Läs mer om utbildningen på Distans och i Stockholm här


”Framtidens kommunikation kan bli mer lyssna än att titta”

$
0
0

Vad gör Salgado?

– Vi är en digital kommunikationsbyrå med rötterna i sociala medier. Vi hjälper våra kunder att få stenkoll på sin kundresa och att optimera sina marknadsföringsinsatser. Några av delarna vi är experter på är digtial strategi, digitalt content, Paid Social, Dipslay-annonsering, SEM och SEO. Men vi erbjuder även kompetenslyft i form av skräddarsydda utbildningar som vi skapar själva eller i samarbete med till exempel Medieinstitutet.

Hur ser du på framtiden för kommunikationsbranschen?

– Jag tror att den kommer förändras. Det händer mycket med just nu och den digitala marknadsföringen växer starkt mot AI (Artificiell Intelligens). Vi har till exempel datadrivna chatbotar som skapar träffsäkra kunddialoger – helt utan mänsklig kontakt. Det innebär också att de företag som tidigt tar till sig tekniken får ett stort försprång.

Hur ser då framtiden ut för digitala kommunikatörer?

– Det behövs alltid en mänsklig del som har en övergripande förståelse och som kan arbeta strategiskt. Kompetensen att förstå teknikens möjligheter kommer bli mycket efterfrågad. Därför tror jag att det är helt rätt yrkesval.

Hur ser du på Influencer marketing?

– Inom Influencer marketing så ser vi en förflyttning från macro-influencers som till exempel Bianca Ingrosso till micro-influencers (upp till 10 000 följare) och kanske till och med nano-influencers. I de mindre segmenten så sprider man ut riskerna och får en bättre dialog med sina följare.

Vi har även exempel på virtuella influencer. Där man skapar en digital person som kommunicerar med följarna. Ica var en av de första i Sverige men det blev inte lika lyckat som världsfenomenet Lil Miquela.

Har du någon framtidsspaning?

– Idag utgår vi ifrån att alla har en skärm framför sig som de hela tiden tittar i. I framtiden kan det bli mer röststyrt. Mer fokus på att lyssna än att titta. Redan idag har vi Siri och Google som jobbar åt det hållet. Det kan skapa ett helt nytt landskap i frågan om marknadsföring.

Det är en förmån att få påverka och utveckla framtidens kommunikatörer.

Hur samarbetar ni med Medieinstitutet?

– Det har vi gjort till och från sedan 2014, då vi inledningsvis, i flera år i rad, bland annat ansvarade för kurserna i sociala medier för blivande webbkommunikatörer. Idag tar vi hand om hand om några av de korta YH-kurserna på Medieinstitutet. Studenterna är väldigt engagerade och hungriga efter kunskap. Det är en förmån att få påverka och utveckla framtidens kommunikatörer.

Hur är det att bedriva utbildning på distans?

– Det är annorlunda. Man behöver ta ett annat grepp om utbildningen, men det kan vara lika bra som att ses fysiskt. Viktigt att dela upp den digitala gruppen i små bikupor för att få riktigt bra resultat. Det är ett tips till alla som arbetar med utbildning. Efter att pandemin är över kan hybridutbildningar, där vissa moment är fysiska fortsätta vara ett alternativ.

Hur är det att ha studerande på LIA-praktik?

– Vi har tagit emot många LIA-praktikanter genom åren. Vår strategi är att se dem som framtida kollegor. Vi ser det som en rekryteringsprocess med sedvanliga intervjuer, men vi efterfrågar ju inte erfarenhet, så klart. Vi är idag 10 personer och två av dem har gjort sin LIA-period hos oss. En av dem Erika är i dag delägare och produktionschef.

Tips till de studerande som söker LIA?

– Det spelar ingen roll om du tar kontakt via mail eller telefon. Viktigt är dock att du har läst på om företaget och är förberedd. Vi frågar alltid varför de söker LIA hos just oss. Det vill vi att man ska kunna svara på.

Har du några råd till företagen?

– Ska du ta emot en LIA-student så behöver du ha en dedikerad handledare och en vilja att skapa en lärorik period för den studerande. Jag uppmuntrar företag att ta emot LIA-praktikanter. Det ger energi och den studerande kommer ofta med en ny vinkel på verksamheten och har värdefulla insikter. Om du har möjlighet at ta emot en LIA-praktikant ­– gör det!

Läs mer om Salgado här

Regeringens satsning på YH-utbildningar under 2020 ger resultat

$
0
0

Många extra platser i yrkeshögskolan 2020-2022

Myndigheten för yrkeshögskolan fattade utifrån vårändringsbudgeten, under juni – juli i år, beslut om fler platser med start 2020. Det handlar om drygt 5 000 fler platser på redan beslutade utbildningar, knappt 3 700 fler platser för kurser och kurspaket samt cirka 400 platser för försöksverksamhet kallad YH-flex, det vill säga validering som första steg och sedan komplettering med nödvändiga kurser för snabb väg till examen.

Sammantaget är det en rejäl ökning av platser under 2020 – 2022 i den redan pågående expansionen av yrkeshögskolan.
Thomas Persson, Generaldirektör Myndigheten för yrkeshögskolan.

Distans eller i klassrum?

Var fjärde utbildning i det ordinarie utbudet var efter besluten i januari kategoriserad som distansutbildning. När det gäller extraplatserna som beslutats i år är det istället var tredje. För kurser och kurspaket är det en betydlig större andel, där nästan nio av tio utbildningar som startat är distansutbildningar.

Hur gick det under våren 2020?

Många är nyfikna på vad som hände i yrkeshögskolan under våren 2020, när många utbildningar lades om till distansform. Påverkades examensgraden, totalt? Finns skillnader mellan utbildningsområden? Här har en prognos gjorts utifrån de studerande som tagit examen under januari-juni. Prognosen visar på att den totala examensgraden troligen kommer att ligga kvar på ungefär samma nivå som förra året, men att den förmodligen kommer att både öka och minska något för olika utbildningsområden. En mycket preliminär slutsats av denna nya typ av analys är att det inte verkar ha skett stora förändringar i om de studerande avslutar sina utbildningar jämfört med tidigare år.

Intresset för YH har ökat kraftigt under året

Under våren 2020 stannade trafiken på webbplatsen yrkeshogskolan.se av i mars/april, för att sedan öka mycket kraftigt. I maj-juni var ökningen, jämfört med samma period förra året, cirka 80 procent. Under juli-augusti var ökningen närmare 90 procent. I september är trafiken 60 procent högre än samma månad föregående år.

Ansökningar 2021

I januari 2021 fattas besluten om årets stora YH-ansökan. Det vill säga vilka YH-utbildningar som MYH kommer att bevilja 2021. Antalet sökta utbildningar i år var 1 482, vilket är en kraftig ökning jämfört med förra året.

Innehållet är hämtat från en nyhet (23 nov 2020) på myh.se

Här kan du läsa artikeln i sin helhet

 

 

 

Få utvecklingshjälp och hitta samtidigt nya kollegor

$
0
0

På Medieinstitutet utbildar vi framtidens digitala stjärnor. I februari 2021 och några veckor framåt har vi studerande som ska genomföra sin LIA (Lärande i arbete). Det innebär att de gör praktik på ditt företag och bistår med sin aktuella expertkunskap. Det är helt kostnadsfritt för dig, men de kan behöva handledning. Vi ser gärna att din arbetsplats redan bör ha utvecklare på plats.

Behöver din webbsida ny design eller ska den uppdateras? Behöver utveckla er Front-end eller Back-end? Kanske saknar ni nya idéer till din webbutik? Hör av dig!

På grund av pandemin har vi flexibla lösningar med distans, fysisk närvaro, projekt eller case. Våra studerande föredrar dock att var på plats, om det är möjligt. Vår ambition är att både ni och framtidens utvecklare ska få en bra tid under praktikperioden.

Det är de studerande från nedanstående utbildningar som står redo att bli en resurs på ditt företag. Ta chansen att fånga talangerna.

Webbutvecklare inom E-handel,

De har bland annat lärt sig:

  • HTML & CSS
  • Javascript
  • PHP
  • Agila metoder
  • E-handelsplattform (Woocommerce)
  • Integration i trepartsystem
  • React

 

Front End Developer

De har bland annat lärt sig:

  • HTML & CSS
  • Vanilla JS, Angular och React
  • Node
  • Git
  • UX
  • Parprogrammering
  • Agila metoder

 

Kontakta oss

Under rådande omständigheter kan du även få hjälp på distans. Antalet studerande är tyvärr begränsat. Kontakta någon av utbildningsledarna nedan så snart du kan.

Front End Developer

Stockholm
lasse@medieinstitutet.se

Göteborg
mikela@medieinstitutet.se

Malmö
peter@medieinstitutet.se

Webbutvecklare inom E-handel

Stockholm
lasse@medieinstitutet.se

Göteborg
mikela@medieinstitutet.se

Marknad och försäljning står inför stora förändringar

$
0
0

Hur ser du på dagens digitala annonsering?

– Det är ganska tydligt att annonskriget håller på att trappas upp. Vi är många som slåss om annonsutrymmet på Facebook, Instagram, Youtube och Linkedin. Vi kommer därför att få se fler snäva målgrupper och annonser som är stenhårt riktade till en liten grupp människor med specialintressen. Vi är visserligen rejält reklamtrötta men information om saker vi gillar kommer vi alltid att vara mottagliga för, säger Örnulf Klang.

Hur ska vi förhålla oss till Google?

– Syns du inte, finns du inte. Google ändrar ständigt sina algoritmer och därför måste man mer aktivt än tidigare bevaka sina sökplaceringar. Många företag är väldigt bra på att spetsa sin SEO och köpta sökordsmarknadsföring, men långt ifrån alla. Jag är mindre nöjd med att Google premierar talspråk i skrift och vad de kallar övergångsord, vilket håller på att urvattna hur det svenska språket används på nätet.

Kommer det nya yrkesroller i framtiden?

– Företagen sitter i dag på enorma mängder data om sina kunders beteenden, men få vet hur de ska använda dem på ett effektivt sätt. Det öppnar för nya yrkesroller som till exempel Market Research Analysts, Growth Hacker och andra roller som inte finns i dag.

Har Content marketing spelat ut sin roll?

– Absolut inte. Innehållsmarknadsföringen är effektiv och kommer att fortsätta ta stora bitar av marknadsbudgeten. Det märks särskilt inom B2B, där man äntligen fått upp ögonen och börjat modernisera sin kundresa. Enligt den årliga rapporten från Content Marketing Institute, angav 93 % av de mest framgångsrika B2B-företagen att de satsar på Content marketing.

Var AI bara en fluga?

– Haha. nej. Eftersom det är svårt att analysera all datainformation har vi under flera års tid använt oss av AI, Artificiell intelligens. För tre år sedan var det ett modeuttryck, i dag är det en vardaglig nödvändighet. Ju mer tid vi tillbringar på nätet, desto bättre blir programmen på att analysera oss och kan träffa mitt i prick. Marketing automation är ett av dessa spännande områden som av naturliga skäl växer explosionsartat. Företagen som ligger längst fram här kommer att fortsätta att öka sitt försprång.

Är Facebook fortfarande störst?

– Vi postar 30 procent färre inlägg på Facebook i dag än för tre år sedan, enligt den årliga studien Svenskarna och Internet. Vårt behov av att lägga upp bilder på katt i hatt, kvällspromenader eller måltider har minskat betydligt. Facebook är fortfarande den dominerande giganten, men kanalen tappar kraftigt i lyskraft, medan Instagram, Youtube och Linkedin ökar. Här är frågan vilken som är nästa stora plattform? Röststyrd kommunikation som liknar Siri och Google-assistenten?

Den digitala kommunikationen måste vara underhållande, utbildande och ultrasnabb

Vilket är det bästa sättet att nå sin målgrupp på nätet?

–Våra krav på innehållet i sociala medier ökar. Det ska vara snabbt, underhållande och av hög kvalitet. Det mest effektiva sättet att nå ut är i dag genom film. Via Youtube når du 99 procent av alla personer mellan 11 och 26 år i Sverige och faktiskt så många som 56 procent av dem som är födda på 40-talet.

– Intresset för rörlig bild märks inte minst på den ökade mängden webbinarier och livesändningar som sköljer över oss. Men jag tror att det kommer att öka ännu mer under 2021. Tyvärr tummar många på kvaliteten. Bara för att man har en kamera kan man inte producera film som folk vill se. Mitt råd är att ta hjälp om du inte är kvalificerad.

Hur ser framtiden ut för E-handeln?

– Pandemin slog hårt mot vissa branschen men fick andra att blomstra rejält. De företag som redan har en väl fungerande e-handelssida kan nog se ganska ljust på framtiden. Men de måste fortsätta utveckla sin plattform eftersom världens tredje största företag Amazon nu har tagit ett jättekliv in på den svenska marknaden.

Kommer marknad och försäljning någonsin att samarbeta?

– Tidigare har det varit vattentäta skott mellan marknadsavdelningarna och sälj-enheterna. Marknad vill bygga varumärke medan sälj vill ha in pengar nu. I dagens digitala värld kan de inte vara separerade. Avancerad försäljning sker i dag via till exempel Content marketing och Social selling. Yrkesrollerna smälter samman då marknadsförarna arbetar mot datadrivna mål och säljarna tänker långsiktigt och vårdar varumärket.

Vad tror du om 2021 och framtiden?

– Hur verkligheten ser ut om ett år är det självklart ingen som vet. Men solklart är att det är en smart idé att satsa på kompetenshöjning och utbildning. Den digitala omställningen visade att förändringarna kan ske väldigt snabbt. Den som satsar på att utbilda sig inom det digitala området kommer att bli väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Hänger Medieinstitutet med i utvecklingen?

– Vi på Medieinstitutet måste alltid ligga längst fram i utvecklingen. Det är ett krav från myndigheterna, företagen och de studerande. Den kompetens vi ger våra studerande ska vara exakt den som företagen verkligen efterfrågar om något år. Därför erbjuder vi självklart utbildningar inom de digitala områden som förväntas växa extra snabbt.

Här nedan ser du några av dem:

Webbutvecklare inom e-handel

Onlinemarknadsförare

Marknadskoordinator

Digital Analytics

Online Video Producer

Webbkommunikatör sociala medier

Ansökan öppnar onsdag 10 februari

$
0
0

Under ansökningsperioden 10 feb-2 maj kommer det att finnas en knapp ”ansök här” på din valda utbildning. Den tar dig till apply.yh-antagning.se där du fyller i din ansökan digitalt.

Under maj sker antagning och urval till våra utbildningar. Om du går vidare i processen blir du kallad till ett särskilt prov och sedan ett informationsmöte.

I juni får du besked om du har fått en plats. För att behålla din plats krävs det att du tackar ja till platsen inom sju dagar. Kraven på våra utbildningar och på de sökande är höga. Alla klarar inte detta och det uppstår därför reservplatser till våra utbildningar. Dessa kan du söka via något som kallas sen anmälan.

Sen anmälan innebär att sista ansökningsdag har passerat, men vi tar emot ansökningar till reservplatser. Då erbjuder vi alla som är behöriga plats i den ordning ansökningarna kommer in till oss. När utbildningen är helt full tar vi bort möjligheten att göra en sen anmälan.

Här kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till

Medieinstitutets erbjuder hela 22 YH-utbildningar 2021

$
0
0

Medieinstitutet befäster sin position som marknadsledande på YH-utbildningar inom digital kommunikation. Tisdagen den 19 januari meddelade MYH att Medieinstitutet fortsatt kan erbjuda hela 22 nya utbildningsstarter hösten 2021.

Det innebär det att till hösten 2021 bänkar sig totalt cirka 1 700 studerande på de tre orterna. Alla YH-utbildningar hos Medieinstitutet är kostnadsfria och berättigar till CSN.

Kvalitet lönar sig

Den stora tilldelningen kom dock inte som en total överraskning eftersom Medieinstitutet medvetet satsar på en kontinuerlig kvalitetsförbättring. De senaste årens fina resultat i kvalitetsgranskningarna har visat att man är på helt rätt väg.

– Nu börjar arbetet med att fylla klasserna och ge studenterna de allra bästa förutsättningarna för att få rätt kompetens så de landar i jobb efter utbildningen. Enligt MYH så har 9 av 10 i arbete efter examen, vilket är ett bevis på att regeringens satsningar på YH-utbildningar ger resultat, säger Maria Olin, Verksamhetschef för Medieinstitutet.

Om Elevera Education Group

Medieinstitutet ingår i Elevera Education Group, en av Sveriges ledande utbildningsanordnare inom YH, som har bedrivit utbildningsverksamhet sedan 1989 och YH-utbildning sedan 2004. Hösten 2021 kommer över 3 200 studenter utbildas, utvecklas och inspireras på våra YH-skolor: Medieinstitutet, Travel Education Centre, John Ericsson Institutet och Stockholm School of Business, i Stockholm, Göteborg och Malmö samt på distans.

Nu kan du ansöka till höstens YH-utbildningar

$
0
0

Under ansökningsperioden som är10 feb-2 maj hittar du knappen ”ansök här” på nästan alla våra YH-utbildning. Den tar dig till apply.yh-antagning.se där du enkelt fyller i din ansökan digitalt. Tänk på att uppge en mailadress som du regelbundet använder.

Öppnar snart
Onlinemarknadsförare i Stockholm och Malmö samt Digital Content Designer i Malmö öppnar inom kort.

Urval

Under maj sker antagningsarbetet till våra utbildningar. Om du har lämnat in din ansökan i tid och är behörig  blir du kallad till ett särskilt urvalsprov.

Antagningsbesked

I juni får du besked om du har fått en plats. För att behålla din plats krävs det att du tackar ja till platsen inom sju dagar.

Till yh-utbildningarna 2021


Välkommen på digitalt öppet hus på Medieinstitutet

$
0
0

Vi bjuder in till några digitala öppna hus under våren 2021. Du ser tider här nedan. I god tid innan det öppna huset kommer länkar att publiceras här. Klicka på länken under utbildning du vill veta mer om ­– på utsatt tid och dag. Klickar du på länken en annan tid kommer du in på en annan presentation.

Kan du inte den utsatta tiden?

Lugn. Presentationerna kommer att sparas och läggas upp på hemsidan. Du kan även skriva till oss när som helst om det är något du undrar över på adress antagning@medieinstitutet.se 
Du hittar även många svar på utbildningssidorna och under våra FAQ.

Välkommen på Öppet hus

Om du planerar att studera i höst är detta ett fantastiskt tillfälle att räta ut dina frågetecken. Klicka på länken rätt dag och tid. Du har frågorna ­– Vi har svaren. Vi ses!

Onsdag 10 mars

16.30–16.50
Webbanalytiker
Ort: Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.00–17.20
Webbutvecklare CMS
Ort: Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.30–17.50
Webbutvecklare inom e-handel
Ort: Stockholm, Göteborg
Länk till öppet hus: kommer snart

18.00–18.20
Front End Developer
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö, Distans
Länk till öppet hus: kommer snart

18.30–18.50
Lärarassistent med digital kompetens
Ort: Distans
Länk till öppet hus: kommer snart

 

Torsdag 11 mars

15.00-15.20
Digital Content Designer
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

15.30-15.50
Marketing Automation
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

16.00–16.20
Marknadskoordinator
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

16.30–16.50
Onlinemarknadsförare
Ort: Stockholm, Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.00–17.20
Webbkommunikatör sociala medier
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.30–17.50
Online Video Producer
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

18.00–18.20
Professional Video Editor
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

18.30–18.50
TV-Produktionsspecialist
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

Torsdag 8 april

16.30–16.50
Webbanalytiker
Ort: Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.00–17.20
Webbutvecklare CMS
Ort: Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.30–17.50
Webbutvecklare inom e-handel
Ort: Stockholm, Göteborg
Länk till öppet hus: kommer snart

18.00–18.20
Front End Developer
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö, Distans
Länk till öppet hus: kommer snart

18.30–18.50
Lärarassistent med digital kompetens
Ort: Distans
Länk till öppet hus: kommer snart

Fredag 9 april

15.00-15.20
Digital Content Designer
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

15.30-15.50
Marketing Automation
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

16.00–16.20
Marknadskoordinator
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

16.30–16.50
Onlinemarknadsförare
Ort: Stockholm, Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.00–17.20
Webbkommunikatör sociala medier
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö
Länk till öppet hus: kommer snart

17.30–17.50
Online Video Producer
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

18.00–18.20
Professional Video Editor
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

18.30–18.50
TV-Produktionsspecialist
Ort: Stockholm
Länk till öppet hus: kommer snart

Isabelle på Medieinstitutet är nominerad till Årets Tech-tjej 2021

$
0
0

Lyfta fram kvinnliga förebilder

Syftet med utmärkelsen Årets tech-tjej är att lyfta fram unga kvinnliga förebilder och inspirera fler unga tjejer till en karriär inom tech och IT-branschen. I år är det 19:e gången i rad som Microsoft delar ut det åtråvärda priset. Microsoft bjuder in toppkandidaterna till Universum Awards i Stockholm den 18 mars där Årets tech-tjej 2021 sedan utses. Vi håller självklart tummarna för vår egen Isabelle.

Viktig utmärkelse

Utmärkelsen är viktig och högst aktuell eftersom tech-branschen är ett område där bristen på både kvinnor och mångfald fortfarande är påtaglig. I takt med att tech och digitalisering tar en allt större plats i samhället så blir också utbildning inom teknik allt viktigare och alla ska känna sig välkomna att studera.

Hur känns det att ha blivit nominerad?

– Det är magiskt. Svårt att få in att jag faktiskt är nominerad, säger Isabelle Edlund som studerar till Front End Developer på Medieinstitutet i Stockholm. Idag är det ca 50 procent tjejer i klassen så förändringen är på väg men det är en bit kvar.

Varför ska man som tjej satsa på en tech-utbildning?

– Det är en rolig framtidsbransch med fantastiska karriärmöjligheter. Tech finns i precis allt, alltifrån apparna du använder på daglig basis till att betala med ditt kort i ett betalsystem. IT branschen har så många olika områden att du kan välja helt fritt bland backend, frontend, machine learning, AI osv. Som utvecklare behöver du heller ingen fast punkt, du kan jobbar från varsomhelst i världen.

Rekommenderar du utbildningen Front End Developer?

– Ja rekommenderar verkligen utbildningen. Se utbildningen som att du planerar ett kunskaps frö och de utvecklar dig under två år men under tiden och efter så behöver du själv fortsätta bygga på din kunskap hela livet. Det händer massor av saker i branschen så man måste anstränga sig för att hänga med. Men gör man det så ligger hela världen öppen.

Synliggör nya talanger

– Genom utmärkelsen får vi möjlighet att lära av nästa generations tech-kompetens och vi synliggör nya talanger som unga tjejer kan se upp till, säger Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges verksamhet inom partner, startup och innovation.

Här kan du läsa mer om Isabellas utbildning Front end Developer

 

 

 

Branschen letar efter webbutvecklare med e-handelskompetens

$
0
0

Skapa morgondagens e-handel
På utbildningen Webbutvecklare inom e-handel får du kunskap om ledande e-handelssystem på marknaden. Du lär dig att utveckla och programmera med märk- och skriftspråk som HTML5, CSS3, Javascript/jQuery, PHP, JSON och SQL. I utbildningen lär du dig också att interagera mellan olika order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system.

Branschaktiva byråer och företag
Medieinstitutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp som till exempel: Nordic Web Team, Adlibris, Isobar, Enkla, KnowIT, ID kommunikation, Cool Stuff, Dynamic Dog, NodeBite, Great Agnecy, OAWA, Odd Hill och många fler

Praktik på ledande branschföretag
En stor del av utbildningen utgörs av praktik eller Lärande i arbete (LIA) som vi kallar det. Du tillbringar 25 veckor uppdelat på två perioder på ett branschföretag. Där får du möjligheten att växa in i din yrkesroll och skapa framtida arbetsmöjligheter.

Karriär?
Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter inom bland annat PHP-utveckling, datateknik, webbutveckling och responsiv webbdesign.

  • Du kommer till exempel kunna arbeta som
  • Webbutvecklare med inriktning mot e-handel
  • Webbutvecklare
  • Teknisk produktionsledare inom e-handel
  • Utvecklare och beställare av e-handelsplattformar
  • Kravställare av nya funktioner inom området e-handel/e-tjänster

Läs mer om utbildningen här

Studera webbanalys och få en nyckelroll

$
0
0

Webbanalytiker är ett attraktivt yrke med stor efterfrågan på arbetsmarknaden. Efter utbildningen har du eftertraktad spetskompetens inom webbanalys och kommer spela en avgörande roll för företagets digitala utveckling och lönsamhet.

Studera i Malmö, Stockholm eller på distans

Som Sveriges tredje största stad och en samlingsplats för studenter har Malmö mycket att erbjuda. Det är både en modern och hemtrevlig stad och med närheten till Köpenhamn finns en tydlig internationell touch. Utbildningen finns även på distans och på plats i Stockholm under namnet Digital Analytics. Till och med 1 november kan du ansöka om en plats på distansutbildningen.

Vad gör egentligen en webbanalytiker?

Som webbanalytiker kartlägger och analyserar du digitala beteenden och trender. Du ansvarar för statistik och datainsamling för en eller flera webbplatser. Genom din spetskompetens är det du som driver optimering och utveckling av webbplatsen och du blir därmed en nyckelperson för hela företaget.

– All den här insamlade datan använder vi till insikter om vad som funkar, vad som inte funkar. På så vis kan man utveckla sin hemsida till att bli bättre på att stötta företagets mål, säger Andreas Lockby, webbanalytiker på digitalbyrån Impera.

Varför behövs webbanalys?

Att förstå och kunna analysera data är helt avgörande för att företag ska kunna förstå kunders beteenden och optimera sin digitala närvaro. Precis detta är vad webbanalys innebär och i takt med att företag blir mer digitala ökar också webbanalysens betydelse. Vilka når företagen ut till och vilken typ av innehåll fungerar bäst? Hur beter sig besökarna på hemsidan? Detta och mycket mer kan webbanalys ge svaren på.

Läs mer om utbildningen i Malmö här
Läs mer om utbildningen på Distans och i Stockholm här

Missa inte vårens inspirerande morgonseminarier

$
0
0

Våra seminarierna är självklart helt kostnadsfria och du behöver inte föranmäla dig. Du klickar bara på länken under seminariet du vill se på rätt dag och tid. Hoppas att vi ses!

När: onsdagar från 7 april till 2 juni.
Tid: 08.00-08.30

Missa inte vårens mest inspirerande event som är ett samarbete mellan Medieinstitutet, Stockholm School of Business, John Ericsson Institutet och Travel Education Centre.
Hitta dina favoriter nedan och boka in i kalendern.

7 april

Vilket jobb vill jag egentligen ha?

Att söka jobb upplevs av många som svårt och jobbigt. Detta seminarium ger dig insikter, praktiska tips och en steg för steg-process som gör din yrkesresa både enklare och roligare.

Föreläsare: Fredrik Johansson
Driver Double Cloud och har under sitt yrkesliv scannat tusentals CV:n, personliga brev och Linkedin-profiler och hjälpt hundratals företag att matchas med digital kompetens.

Onsdag 7 april
´08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

14 april

Försäljning i förändring

Det är viktigare än någonsin att fokusera på relationsbyggande och skapa värde för kunden. Här får du konkreta råd och tips hur du arbetar smart och gör försäljning ännu roligare!

Föreläsare: Helena Albinsson och Johanna Hagard Gissberg
Våren 2020 startade de podcasten Säljmorsorna för att göra skillnad för dig som jobbar direkt eller indirekt med försäljning. Målet är att lyfta statusen för roller inom försäljning, locka fler kvinnor till yrket och vara med och bidra med kunskap.

Onsdag 14 april
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

21 april

Håll dig frisk och i form

Det är oerhört viktigt att röra på sig framförallt dagar med mycket stillasittande. Här får du tips på övningar som motverkar stela och ömma nackar och ryggar. På med träningskläderna!

Föreläsare: Martin Kassim
Personlig tränare och kostrådgivare på SATS med fördjupning inom det funktionella.

Onsdag 21 april
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

28 april

Nätverka till framgång

7 av 10 jobb tillsätts genom kontakter. Morgonens seminarium ger konkreta tips och inspiration om hur du bygger rätt nätverk som hjälper dig i din nya karriär.

Föreläsare: Anu Majkvist
Coach och föreläsare inom entreprenörskap och karriärutveckling. Hon utbildar inom HR-management, ekonomi och medarbetarskap. Anu coachar chefer, företagare och medarbetare till bättre affärer.

Onsdag 28 april
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

5 maj

Startupscenen – resan från garaget till finrummet.

Sverige har på kort tid skaffat sig ett av Europas bästa ekosystem när det kommer till att få framgångsrika startupbolag att blomstra. Hur har just Sverige lyckas urskilja sig från övriga länder i Norden?

Föreläsare: Mimi Billing
Journalist med inriktning tech och startups. Arbetade som reporter på Dagens industris sajt för det digitala näringslivet, Di Digital, 2015-2019 innan hon började på den Financial Times-backade europeiska startup-sajten Sifted.

Onsdag 5 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

12 maj

Typografi, digital teknik och demokrati

Tekniken utvecklas fort men långt ifrån alla skriftspråk har typsnitt som fungerar på Internet. Hur påverkar det demokratin? Det blir också visuell inspiration och tips på var du hittar de bästa nya typsnitten.

Föreläsare: Eva Wilsson
Grafisk designer med fokus på typografi. Arbetar till 75% som designer och till 25% som föreläsare på designskolor, organisationer och företag.

Onsdag 12 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

19 maj

Fastighetsbranschen, världens tråkigaste?

Här får du på ett enkelt och humoristiskt sätt veta hur fastighetsbranschen fungerar. Ett måste för dig som siktar på en karriär inom branschen och behöver ytterligare en byggsten.

Föreläsare: Robert Englund
En pragmatisk nörd som fastnat för fastigheter. Han har arbetat både operativt och strategiskt inom branschen innan han grundade Eng & Lund Fastighetskonsult.

Onsdag 19 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

26 maj

Feedback

Feedback är viktigt för att utvecklas och förbättras i arbetslivet och livet i stort. Här får du tekniker och tips på hur du ger feedback så att det landar på ett bra sätt. Du får även reda på varför ”du är slarvig” inte är feedback.

Föreläsare: Fredrik Nilsson
Har lång erfarenhet som chef och ledare, Har bland annat varit marknadschef på Unionen och ledde organisationen till att bli Sveriges största fackförbund.

Onsdag 26 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

2 juni

Presentationsteknik och examensarbete

Värdefulla tips och trix på vad du ska tänka på när det gäller allt ifrån upplägg och brief till att skapa ett framgångsrikt framförande. Ta chansen att gå från bra till fantastisk.

Föreläsare: Tobbe Wittström
Ekonom och journalist. 32 år i Bonnier koncernen varav 16 år som vice VD på Expressen. Styrelseordförande och VD i reklambranschen (Dragster Kommunikation), entreprenör och föreläsare.

Onsdag 2 juni
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

Regeringens satsning på YH-utbildningar under 2020 ger resultat

$
0
0

Många extra platser i yrkeshögskolan 2020-2022

Myndigheten för yrkeshögskolan fattade utifrån vårändringsbudgeten, under juni – juli i år, beslut om fler platser med start 2020. Det handlar om drygt 5 000 fler platser på redan beslutade utbildningar, knappt 3 700 fler platser för kurser och kurspaket samt cirka 400 platser för försöksverksamhet kallad YH-flex, det vill säga validering som första steg och sedan komplettering med nödvändiga kurser för snabb väg till examen.

Sammantaget är det en rejäl ökning av platser under 2020 – 2022 i den redan pågående expansionen av yrkeshögskolan.
Thomas Persson, Generaldirektör Myndigheten för yrkeshögskolan.

Distans eller i klassrum?

Var fjärde utbildning i det ordinarie utbudet var efter besluten i januari kategoriserad som distansutbildning. När det gäller extraplatserna som beslutats i år är det istället var tredje. För kurser och kurspaket är det en betydlig större andel, där nästan nio av tio utbildningar som startat är distansutbildningar.

Hur gick det under våren 2020?

Många är nyfikna på vad som hände i yrkeshögskolan under våren 2020, när många utbildningar lades om till distansform. Påverkades examensgraden, totalt? Finns skillnader mellan utbildningsområden? Här har en prognos gjorts utifrån de studerande som tagit examen under januari-juni. Prognosen visar på att den totala examensgraden troligen kommer att ligga kvar på ungefär samma nivå som förra året, men att den förmodligen kommer att både öka och minska något för olika utbildningsområden. En mycket preliminär slutsats av denna nya typ av analys är att det inte verkar ha skett stora förändringar i om de studerande avslutar sina utbildningar jämfört med tidigare år.

Intresset för YH har ökat kraftigt under året

Under våren 2020 stannade trafiken på webbplatsen yrkeshogskolan.se av i mars/april, för att sedan öka mycket kraftigt. I maj-juni var ökningen, jämfört med samma period förra året, cirka 80 procent. Under juli-augusti var ökningen närmare 90 procent. I september är trafiken 60 procent högre än samma månad föregående år.

Ansökningar 2021

I januari 2021 fattas besluten om årets stora YH-ansökan. Det vill säga vilka YH-utbildningar som MYH kommer att bevilja 2021. Antalet sökta utbildningar i år var 1 482, vilket är en kraftig ökning jämfört med förra året.

Innehållet är hämtat från en nyhet (23 nov 2020) på myh.se

Här kan du läsa artikeln i sin helhet

 

 

 

Webbutveckling är mer än programmering

$
0
0

Var jobbar du idag?

­– Jag arbetar som gränssnittsutvecklare på TietoEVRY, Customer Experience. Jag stormtrivs och känner att jag har kommit på rätt plats. Jag fick jobb direkt efter utbildningen, på samma företag där jag gjorde min sista praktik. Vi blev sedan uppköpta av EVRY som sedan slog ihop med Tieto, så faktiskt jobbar jag kvar på mitt LIA-företag.

Hur började din karriär?

–Jag studerade först design, men tänkte att webbutveckling verkar fräckt. Jag gick utbildningen webbutveckling inom E-handel på Medieinstitutet i Göteborg. Idag har jag användning för båda bakgrunderna. Jag Jarbetar med utveckling men tar för mig av designbitarna. Och det är faktiskt en fördel att ha lite visuell-känsla när du arbetar med webbutveckling, vilket många inte tror.

Vem passar som Webbutvecklare?

– Det finns inga stereotyper och du behöver inte vara expert på matte. Vi ska till exempel precis anställa en tjej som arbetade som dietist innan hon studerade till webbutvecklare. Och jag personligen var inte särskilt insatt i datorer innan jag började min utbildning. Det är bara bra att komma från olika håll eftersom webbutveckling är så otroligt mycket mer än att programmera.

Webbutveckling mer än att programmera?

– Ja. Bara för att du kan programmera en lösning är det inte säkert att det är den bästa. Hur upplever besökarna den? Är den lättförståelig, utestänger den visa delar av besökarna? Är den inbjudande? Som webbutvecklare måste du vara en problemlösare med öppet sinne.

Är det en bred yrkesroll?

– Absolut. Det är en väldigt bred yrkesroll och du kan jobba inom många olika områden. Till exempel ta fram digitala strategier, designa lösningar, testa lösningen…ja allt, från att ta fram idéer till färdiga produkter. Tekniken utvecklas så otroligt fort att man måste vara öppen för snabba förändringar.

Är det inte tråkigt?

– Yrket innehåller så mycket mer än att sitta framför en skärm. Vi jobbar i team där man drar sitt strå till stacken. Så gillar man människor ska man arbeta med programmering.

Jobbet är jättekul om man gillar problemlösning och att vara kreativ. Folk kommer till dig för att de har problem som de vill att du ska hitta en lösning på. Och ja. Det finns massor av jobb, allt fler företag digitalisera sig. Under Pandemin tog exempelvis e-handel en rasande fart. Man behöver inte oroa sig för att jobben ska ta slut

Vill du ha ett välbetalt jobb där du jobbar med problemlösning så är det Webbutvecklare du ska bli

Trivs du som webbutvecklare?

– Ja. Det är absolut värt att utbilda sig till webbutvecklare. Det är flexibelt man kan jobba hemifrån, eller var man vill. Jobbar du som konsult, som jag gör, får du insikt i flera olika branscher. Från verkstadsindustrier, mode, B2b B2C. Det är stor variation i det man gör. Man kan säga att man är en akutläkare för dataproblem

Är det bra lön?

– Ja, det är en bra lön. Det väller in jobb och branschen skriker efter utbildade webbutvecklare. Det är en enorm brist på kompetens. Vi själva letar febrilt efter nya kollegor och behöver anställa ganska många webbutvecklare på alla våra kontor i Sverige.

Finns det någon framtid för branschen?

– Haha, jaaa. Det är ett framtidsjobb som bara växer och växer. Det handlar inte bara om att ta fram nya projekt. Det handlar även om att underhålla och förvalta de som finns. Det finns att göra.

Du sitter även i ledningsgruppen?

– Det stämmer. Jag sitter i ledningsgruppen för Front End Developer och min gamla utbildning Webbutvecklare inom E-handeln i Göteborg. Cirkeln är sluten, kan man säga. Jag vill bidra med mina insikter från branschen så att utbildningen är up to date och uppfyller kraven. Eftersom branschen ändras hela tiden så måste även utbildningen göra det.

Dina tips till de som ska börja plugga?

  • Inte komma efter, plugga varje dag.
  • Våga fråga.
  • Det är en ganska stor uppförsbacke i början, men sedan planar det ut.
  • Lägg tid på att söka LIA på ett jobb som du verkligen vill jobba på.
  • Passa på att plugga nu när du får chansen.

Här kan du läsa mer om utbildningen Webbutvecklare inom E-handeln


Webbkommunikatör ger bred kompetens

$
0
0

Varför valde du att läsa Webbkommunikation Sociala medier på Medieinstitutet?

– Jag valde Medieinstitutet dels på grund av rekommendationer, men också för att skolan verkade ha väldigt bra kontakt med branschen/arbetslivet. Jag kommer från detaljhandeln och har jobbat många år som butikschef och säljare. Jag gillade kontakten med människor och kommunikationen med kunden, men kände att jag ville från golvet och jobba med kommunikation på ett nytt plan.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

– Den första tiden var det mycket skrivande, både journalistiskt och kreativt, men också bildbehandling, olika publiceringsverktyg och SEO. Under den första terminen blev det en del inspirationsföreläsningar och vi började ”nosa” på många ämnen. Skolan utbildar främst för beställarsidan, vilket märks av i kursplanen. Ändå känns nivån ofta tillräckligt hög för att det ska gå att axla rollen som producent på byråer, eventuellt med viss fördjupning på egen hand. Men visst, det är inte lika mycket specialisering och djupdykning som det är bredd.

– När det gäller praktik är de 26 veckorna indelade i tre perioder, en sex veckors praktik och två tio-veckors och det upplägget har känts bra. Det ger möjligheter att prova på olika yrkesroller och arbetsplatser.

Hur är lärarna, lokalerna och klassen?

– Våra utbildningsledare har en otrolig koll på branschen och de lärare och föreläsare vi haft har på det stora hela varit väldigt bra. I klassen har vi haft en bra sammanhållning och hjälpt varandra framåt i allt, så det känns lite vemodigt att tänka att det är så kort tid kvar. Vi går ut på den sista praktiken i februari och efter det är vi i princip klara.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen?

– Just nu känns tillvaron som en stor sal med mängder av gläntande dörrar och det känns både roligt och knepigt. I fantasin har jag under studietiden rört mig mellan mängder av möjliga jobb; redaktör, kommunikatör, social media manager, webbproducent, SEO-konsult, reporter, med mera. Idag är jag nyfiken på content marketing och digital strategi och kommer att försöka fortsätta på det spåret efter ett lyckat projekt jag och två kursare drivit vid sidan om studierna. Jag har nog inte ett drömjobb utan massor och jag går mycket på det som känns rätt just nu.

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Svårt att säga, jag har alltid trivts som bäst i arbetslivet och med att lösa ”riktiga” problem, men det har så klart varit utvecklande att studera också. Om jag känner att det är något specifikt jag saknar, så självklart, men just nu är jag nog mest intresserad av att kasta mig ut på djupt vatten.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Det har varit många saker som varit roliga, men det mest spännande jag ägnat mig åt under den här tiden är Boksmakarna – ett projekt som jag driver tillsammans med två kursare – Jonas Tornberg och Jens Arnstad. Det är en webbtjänst/podcast som erbjuder provlyssning av böcker. Det är vi tre som producerar och vi gör också intervjuer med författarna till böckerna vi presenterar.

– Det började med att vi pitchade en idé för Forma books. De ville gå vidare med det och vi utvecklade idén till ett koncept. Jag, Jonas och Jens ledde själva projektet och jobbade med det i tio veckor under vår andra praktikperiod och vi har nu efter praktikens slut fortsatt att driva Boksmakarna. Vi har fått förmånen att driva ett eget skarpt projekt från start och vara med alla steg på vägen – från idé och konceptutveckling till strategi, producering, införsäljning och utveckling, vilket har varit fantastiskt roligt och spännande.

– Jag var också med i finalen för Guldlådan 2013, med bidraget ”Alla borde bära klänning” för Hjärt-lungfonden. Vi tävlade mot skolor som Berghs och Beckmans och trots att Medieinstitutet inte är en reklamskola så tog vi oss till final. Vi fick livepitcha vår idé för en jury och en stor publik. Skrämmande, men också väldigt häftigt och lärorikt.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Närheten till arbetslivet och en relevant kursplan. Även fördelningen av de 26 praktikveckorna är bra – de första sex veckorna gav i alla fall mig en värdefull inblick i hur branschen ser ut och fungerar. Skolan ger också stora möjligheter att skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student?

Skapa din egen väg och lägg din tid på de områden du vill utvecklas inom. Alla kan sitta och lyssna på en föreläsning, men det är vad du gör när föreläsningen är slut som spelar roll.

En person jag träffade nyligen sa att han anser att alla borde byta bransch några gånger i livet och jag tycker det är sunt. En större rörlighet på arbetsmarknaden vore inte dumt. Så för er som funderat på att börja studera, men som av någon anledning tvekar: Var inte rädd för att göra något bara för att du inte gjort det tidigare. Strunta i ”rationella” människor som är bekväma och tycker du också ska vara det. Det är bara döda fiskar som simmar med strömmen.

Till utbildningen Webbkommunikatör Sociala Medier

Webbkommunikatör sociala medier – ett roligt yrkesval

$
0
0

Det är en kreativ och bred utbildning som passar dig som vill skapa innehåll, säger Alexandra Stormbom som är utbildningsledare för Webbkommunikatör i Sociala medier i Stockholm. Om jag inte hade varit utbildningsledare så hade jag gärna gått utbildningen. Den har allt och klasserna har väldigt roligt.

Hur ska man tänka kring arbetsprovet?

– Mitt råd är att inte krångla inte till det, säger Alexandra. I år ska man skapa en film om filmjölk som arbetsprov för att söka utbildningen. Det går utmärkt att filma med telefonen. Det viktigast att budskapet kommer fram. Se till att få med alla punkterna som är i instruktionerna så blir det bra. Tänk även på att det är bättre att skicka in något som kanske inte är helt klart, än inget allt, Säger Alexandra.

Vad får man lära sig på utbildningen?

– Webbkommunikatör sociala medier är en väldigt bred utbildning som ger kompetens inom många olika områden. Du får bland annat lära dig att skriva, publicera, marknadsföra samt göra medie-strategier och kommunikationsplaner.

Vem passar utbildningen för?

– Den passar dig som gillar att skapa innehåll. Du får lära dig lite av allt som till exempel skriva, filma, fota, ta fram hemsidor. För att klara utbildningen så måste du vara engagerad och målinriktad. Men det brukar komma naturligt eftersom det är så roligt.

Hur är lärarna?

– De som studerar tycker att det är fantastiskt att lärarna är yrkesverksamma. De lär ut det som man verkligen har nytta av. Allt är relevant och jobbmöjligheterna efter examen är mycket goda.

Hur många praktikperioder?

– Eftersom vi har tre praktikperioder (lärande i arbete/LIA) får du en unik möjlighet att prova på flera arbetsplatser. Många väljer olika företag under praktikperioderna. Sista praktikperioden brukar man också välja ett företag som man faktiskt vill jobba på efter examen.

På vilka företag kan man göra praktik?

– Det varierar väldigt mycket från år till år. I år genomförde De studerande sina LIA-perioder på bland annat: Postnord, Tre, SVT, Novelix, WOS, Filminstitutet, Nyheter 365, Soundtrack your brand, Nicks, Mathem.

Vad tycker de som studerar?

Vi frågade Maria Strömberg som tog examen i fredags om hon skulle rekommendera utbildningen?
– Ja, verkligen, av flera anledningar. Medieinstitutet är en populär yrkeshögskola med gott rykte. Utbildningen är väldigt rolig och det är hög nivå på lärarna. Utbildningen har varit väldigt relevant och innehåller det som arbetsgivarna verkligen efterfrågar. Jag har redan fått jobb som Content manager på boka.se och tog examen i fredags.‘

Här kan du läsa mer om utbildningen Webbkommunikatör sociala medier

Ansökan till YH-utbildningarna öppnar onsdag 10 februari

$
0
0

Under ansökningsperioden 10 feb-2 maj kommer det att finnas en knapp ”ansök här” på din valda utbildning. Den tar dig till apply.yh-antagning.se där du fyller i din ansökan digitalt.

Har du frågor?

Du kan alltid skriva till oss om det är något du undrar över på adress antagning@medieinstitutet.se 

Antagningen

Under maj sker antagning och urval till våra utbildningar. Om du går vidare i processen blir du kallad till ett särskilt prov och sedan ett informationsmöte.

I juni får du besked om du har fått en plats. För att behålla din plats krävs det att du tackar ja till platsen inom sju dagar. Kraven på våra utbildningar och på de sökande är höga. Alla klarar inte detta och det uppstår därför reservplatser till våra utbildningar. Dessa kan du söka via något som kallas sen anmälan.

Sen anmälan innebär att sista ansökningsdag har passerat, men vi tar emot ansökningar till reservplatser. Då erbjuder vi alla som är behöriga plats i den ordning ansökningarna kommer in till oss. När utbildningen är helt full tar vi bort möjligheten att göra en sen anmälan.

Här kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till

Stolta över att vi fick så många korta YH-kurser

$
0
0

Vi är extremt ödmjuka och glada över att vårt fokus på våra studerandes resultat faktiskt märks. Idag tillkännagav Myndigheten för Yrkeshögskolan att Medieinstitutet får totalt 510 nya utbildningsplatser för korta YH-kurser. Det betyder 510 personer som stärker sin kompetens och gör Sveriges företag mer konkurrenskraftiga.

Totalt 890 platser

Tillsammans med våra systerskolor Stockholm School of Business och John Ericsson Institutet fick vi totalt 8 korta YH-kurser och hela 890 platser. Vi kan inte bli mer stola och rörda. Nu kommer vi göra allt för att våra studerande också ska bli mer än nöjda.

Vad är korta kurser?

När pandemin svepte över världen och Sverige våren 2020, beslöt Regeringen att satsa på utbildning för att stötta drabbade branscher. Medieinstitutet var en av Yrkeshögskolorna som fick förtroendet att starta korta YH-kurser för att höja kompetensen för personer i utsatta yrkesroller. Försöket har givit bra resultaten och därför fortsätter satsningen även 2021.

Här är höstens korta kurser

Här är de korta YH-kurserna du kan studera i höst: Vi har av förklarliga skäl inte fått upp alla utbildningar på hemsidorna ännu, men de kommer snart. Håll utkik. Hoppas att vi syns vi i höst.

Medieinstitutet

Digital Events/Livestreaming

Digital analys och mätning

Social, Content & Influencer Marketing

Sökmarknadsföring SEO & SEM

John Ericsson Institutet

Energieffektivisering och driftoptimering

Fastighetsautomation

Stockholm School of Business

Systemförvaltning för lönespecialister

Digital Marketing

Tips. Digital Marketing på SSB

$
0
0

Digital Marketing på Stockholm School of Business är en kort kompetenskurs för dig som är yrkesverksam och behöver uppdatera dina kunskaper inom digital marknadsföring. Du får bland annat lära dig beställa, hantera och analysera dina kampanjer.

Upplägg

Utbildningen är huvudsakligen en e-learning, dvs onlinebaserad oberoende av tid och rum. I tillägg till detta finns möjlighet till handledning. Avslutningsvis genomförs ett projekt/case, företrädelsevis kopplat till den egna arbetsplatsen. På detta sätt skapas en flexibilitet vid genomförandet som är helt anpassad utifrån såväl de studerandes som arbetslivets förutsättningar.

Efter avslutad utbildning

Efter kursen har du kompetens att sammanställa en tydlig brief och självständigt behärska beställarens roll gentemot en byrå. Du kan planera en verksamhets synlighet och närvaro i digitala kanaler. Du kan bedriva varumärkesbyggande marknadsföring i det föränderliga digitala medielandskapet.

Läs mer och anmäl dig till Digital Marketing på Stockholom School of Business här

 

 

Viewing all 120 articles
Browse latest View live